Орфеево изворче 2021 г.

Национален музикално-фолклорен конкурс “Орфеево изворче“ ще се проведе, както беше обявен през месец февруари, на 17 и 18 юли 2021 г. в Регионален исторически музей – Стара Загора и НЧ „Св. Климент Охридски“. Съобразно държавните изисквания и наредби с оглед на епидемичната обстановка, породена от Ковид – 19, в страната тази година до участие в „Орфеево изворче“ няма да се допускат танцови състави и големи музикални ансамбли . До участие се допускат индивидуални участници по народно пеене, народни инструменти и акордеон, както и камерни вокални и инструментални състави до 12 членове.
За поредна година Национален музикално- фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Ще бъдат присъдени 18 годишни стипендии за възрастова група 14-17 навършени години /8-12 клас/ и 18 целеви финансови помощи за деца от трета възрастова група 5 – 7 клас.
Платформата за подаване на заявките ще бъде отворена на 27 май 2021г. Организаторите си запазват правото да преустановят приемането на заявки в случай, че капацитета на залите бъде изчерпан предварително според подадените заявки в определен момент! Тези, които не са сигурни в участието си и биха изчакали до последния момент, молим да не ни се сърдят!
За подробна информация се запознайте с регламента на конкурса за тази година на нашия сайт: http://orfeevoizvorche.org/reglament/
Важно! Преведени такси за участие не се възстановяват, ако отказа за участие не е заявен писмено на организаторите най-малко 20 дни преди конкурса – т.е. до 27.06.2021 г.

Facebook Comments

Comments are closed.